by dobot-uporabnik dobot-uporabnik

Kaj izbrati? Klasično ali kolaborativno?

Koboti ali kolaborativni roboti, so roboti namenjeni delu v skupnem prostoru z ljudmi. Za razliko od standardnih industrijskih robotov, ki delujejo tako, da je območje delovanja robota strogo ločeno od človeka, si pri kobotih ta prostor lahko delimo. Zato so koboti navadno izdelani iz lahkih konstrukcijskih materialov, njihovi robovi so zaobljeni, najbolj pomembno pa je, da so omejeni s hitrostjo in silami, pri morebitnem trku. Kot dodatno varnostno opremo pri nekaterih kolaborativnih robotih lahko štejemo tudi dodatna tipala, ki preprečujejo trke in programsko opremo, ki še dodatno varuje človeka.

Kolaborativni roboti se lahko uporabljajo na najrazličnejših področjih. Opravljajo različne funkcije, od informativnih robotov na javnih mestih, logističnih in transportnih funkcij, do robotov, ki so namenjeni pregledovanju in kontroliranju izdelkov s pomočjo kamere in strojnega vida. Izjemno primerni so pri prenašanju težjih bremen, vlaganju kosov v stroje in sestavljanju raznih sestavov. Standardni industrijski roboti, so se tradicionalno uporabljali v ne-končnih nalogah,

 kot so rezanje, varjenje, osnovno sestavljanje avtomobilskih delov, medtem ko lahko z uporabo kobotov dosežemo avtomatizacijo proizvodnje za obdelavo končnih izdelkov (npr. poliranje in nanašanje zaščitnih premazov) in pregledovanje končnih izdelkov.

Pri večini industrijskih aplikacij danes, si kobot in človek delita enak delovni prostor, vendar naloge opravljata ločeno.

Za uspešno in zanesljivo avtomatizacijo danes potrebujemo sodelovanje tako klasičnih industrijskih robotov, kot tudi kolaborativnih. Zato se pri DOBOT Slovenija zavzemamo za uspešno sodelovanje na vseh področjih robotike, v naši ponudbi pa najdete zanesljive 4 in 6 osne kolaborativne robotske roke, kot tudi klasične industrijske robote.

Aplikacija končnega poliranja izdelkov

Našo ponudbo si lahko ogledate na POVEZAVI, z veseljem pa vam odgovorimo na vsako vprašanje, ki ga lahko zastavite preko našega obrazca ali direktno po e-poštnem naslovu.

by dobot-uporabnik dobot-uporabnik

NOVI MOOZ 2 PLUS

3D tisk v sodobni industriji doživlja strm vzpon. Verjetno ni med nami nikogar, ki se ni vsaj bežno srečal z 3D tiskom. Hitrost, enostavnost in cenovna ugodnost so samo nekatere od prednosti, ki jih lahko ponudi, še pred destetletjem neverjeten način izdelave.

Ker pri podjetu DOBOT skušamo slediti napredku tudi na področju 3D tiska, vam ekskluzivno predstavljamo prenovljeni 3D tiskalnik – MOOZ 2 PLUS.

Preberi

by dobot-uporabnik dobot-uporabnik

DOBOT Slovenija INFORMATIVA 2020

Informativa je edini slovenski sejem izobraževanja in poklicev, ki vsako leto pritegne več kot 25.000 obiskovalcev in več kot 250 različnih razstavljalcev iz področja učenja in izobraževanja.

Med njimi se je letos prvič predstavil tudi DOBOT Slovenija.

DOBOT je podjetje, ki se ukvarja z razvojem in izdelavo robotskih rok in izdelkov na področju robotike. Ponuja veliko izdelkov, ki so namenjeni predvsem izobraževanju in osnovnemu spoznavanju s svetom robotike in pa robotske roke, ki jih lahko uporabimo v industrijske namene.
Preberi

by admin admin

Dobot prihaja v Slovenijo

Podjetje DOBOT, ki ima sedež v Kitajskem mestu tehnologije Shenzen, je bilo ustanovljeno leta 2015 in je eden od vodilnih ponudnikov inteligentnih rešitev na področju robotov z različnimi sposobnostmi zaznavanja. DOBOT nudi predvsem rešitve na področju izobraževanja, industije in podjetništva za izdelke na področju robotike.

Odlikujeta ga visoka kakovost, odlična spletna tehnična podpora in dostopna cena. Stremijo k uporabi tehnoloških inovacij in vzpostavitvi mednarodne znamke robotov za vsa področja in globalne izzive po vsem svetu.
Preberi